Έκτακτη Γενική Συνέλευση μελών 27 Μαρτίου 2024

     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                        Ορεστιάδα, 21-03-2024  

ΠΡΩΤ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                               Αρ. Πρωτ.:   4

Ορέστου 7 – 682 00 Ορεστιάδα

Ιστοσελίδα: https://syllogosordas.wordpress.com                                         

Email: syllogosordas@gmail.com

                                                                                  ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου

                                                                                  ΚΟΙΝ.:

ΘΕΜΑ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση μελών 27 Μαρτίου 2024

 Συνάδελφοι-ισσες,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί (921/19-3-2024 έγγραφο) τους ΣΕΠΕ όλης της χώρας να πραγματοποιήσουμε Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, για να αποφασίσουμε για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα, ώστε να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στην ατομική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα προτείνει:  την πραγματοποίηση κύκλου Γενικών Συνελεύσεων από 19/3 έως 29/3 και ολομέλεια προέδρων την 1/4/2024 με πρόταση – εισήγηση για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Απριλίου που θα αφορά τα κορυφαία ζητήματα της εκπαίδευσης (την ανάγκη άμεσης οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την απόφαση της 92ης Γ.Σ., την απαίτηση για διάλογο για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,  την απαίτηση για διάλογο για το ζήτημα της αξιολόγησης με βάση τις θέσεις του κλάδου…).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το Δ.Σ. του Συλλόγου σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 18.30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας.

Συνάδελφοι-ισσες,

Η παρουσία όλων μας στην Έκτακτη Γ.Σ. κρίνεται απαραίτητη

Είναι η στιγμή να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Είναι η ώρα να κινηθούμε υπεύθυνα, με μαζικότητα και ενότητα και να προχωρήσουμε αποφασιστικά στον αγώνα για το σχολείο που ο κλάδος ονειρεύεται και επιδιώκει. Είναι η ώρα να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον όχι με λόγια αλλά αξιοποιώντας κάθε όπλο που διαθέτουμε για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Παράλληλα έχουμε τη συνέχιση των 3ωρων στάσεων εργασίας που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. (οι οποίες δεν έχουν κριθεί ως παράνομες ή καταχρηστικές) και αφορούν όλους/όλες τους/τις συναδέλφους για τη διαδικασία της ατομικής παρατήρησης διδασκαλίας καθώς και τμήματα του εξωδιδακτικού έργου (προπαρασκευαστικές συναντήσεις με διευθυντές και συμβούλους).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συζητήσει μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση την προοπτική κήρυξης και μονόωρων και δίωρων στάσεων εργασίας, ώστε να κάνει ο/η συνάδελφος όποια από τις τρεις στάσεις (μίας, δύο ή τριών ωρών) χρειάζεται σε κάθε περίπτωση.

 Συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα

της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου

Για το Δ.Σ.           

O Πρόεδρος                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Νικολαΐδης Νικόλαος                                        Μπεχτσούδη Αγγελική

Σχολιάστε